UPDATE CORONA VIRUS

Datum:16-3-2020

Beste sauna bezoeker,

Als VNSWB delen wij de laatste informatie op ons afgesloten ledengedeelte. Op deze pagina willen wij u op de hoogte stellen welke relevante informatie wij delen die ook voor u van toepassing kan zijn.

Zoals u wellicht hebt vernomen is onze branche genoodzaakt de deuren te sluiten t/m 6 april 2020. Wij voelen de verantwoordelijkheid voor een ieders gezondheid en respecteren deze beslissing.

Wij hopen dat elke branche en burger zijn verantwoordelijkheid neemt zodat het virus zo snel mogelijk onder controle is en dat u als saunabezoeker ons snel weer opzoekt!

Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness bedrijven

Namens het bestuur, Jos Keizer, voorzitter


Datum: 13-3-2020

Beste sauna bezoeker,

  • De regering heeft evenementen met meer dan 100 bezoekers verboden. Musea en theaters zijn gesloten, daarentegen zijn scholen (nog) open. Voor de horeca geldt in aanleg de 100 bezoekers regel. Het is op dit moment een geaccepteerde interpretatie dat in horecabedrijven en wellnessbedrijven niet meer dan 100 personen gelijktijdig in dezelfde ruimte verkeren en dat er voldoende ruimte tussen de gasten moet blijven. Afhankelijk van de omvang van de faciliteiten wordt hier actief op gestuurd.
  • Wij krijgen steeds de vraag of sauna-gebruik preventief (of curatief) zou kunnen werken tegen het corona-virus. Diverse berichten en filmpjes op het internet/social media zouden dat namelijk aangeven. Wij hebben op dit moment echter geen goede onderbouwing (laat staan wetenschappelijk bewijs) dat dit aan de orde is. We vinden het dan ook niet verstandig om bij dit zo delicate onderwerp daarover iets te communiceren. Wel hebben we de vraagstelling uitgezet bij het RIVM.
  • Als dochter-organisatie van KHN sluiten wij als VNSWB ons aan bij de informatie van KHN.
  • We hopen van harte dat het niet nodig zal blijken dat onze regering, in navolging van Belgie en andere landen, er toe zal besluiten om alle horeca te sluiten. In dat geval zou het ook betekenen dat onze wellness bedrijven dicht moeten. Wij adviseren onze leden echter om nu reeds goed na te denken welke maatregelen ze zouden kunnen nemen, wanneer dit toch aan de orde mocht komen. Bijvoorbeeld:  Het kan verstandig zijn om reeds nu een aanvraag voor arbeidstijdverkorting voor te bereiden of in te dienen. Zie informatie op de website van KHN.
  • Voor actuele informatie en actuele instructies verwijzen wij u naar de site van het RIVM en die van KHN.

Met vriendelijke groet,

Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness bedrijven

Namens het bestuur, Jos Keizer, voorzitter


Datum: 12-3-2020

Beste saunabezoeker,

Vanwege de maatregelen die de regering vandaag heeft geadviseerd en de vele vragen die volgen vanuit onze branche, hierbij een standaard format die sommige leden gebruiken in hun communicatie via de website.

Met vriendelijke groet,

Jos Keizer

Voorzitter
Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness Bedrijven

FORMAT

Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Wij houden de recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus nauwlettend in de gaten. De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers staat altijd voorop. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het virus te voorkomen. Van daaruit hebben wij het volgende besloten.

  • Ons bedrijf bestaat uit verschillende ruimtes, zoals restaurants, sauna’s, baden en rustruimten. Geen van deze ruimtes overschrijdt de maximale capaciteit van 100 bezoekers. Daar waar nodig reguleren wij de bezoekersstroom door het instellen van een maximale beschikbaarheid.
  • Indien onze medewerkers verkoudheidsklachten (hoesten en/of benauwdheid) en/of koorts hebben mogen zij niet op het werk verschijnen.
  • Heb jij verkoudheidsklachten (hoesten en/of benauwdheid) en/of koorts, dan laten wij jou op dit moment niet toe in onze faciliteiten. Hierbij doen wij een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van al onze gasten en medewerkers.
  • Op dit moment is er geen reden om openbare locaties, zoals onze faciliteiten, te sluiten. Daarnaast benadrukken wij dat een bezoek aan één van onze faciliteiten altijd plaatsvindt op eigen verantwoordelijkheid.