slider-3

NK en WK aufguss 2017
We kijken terug op een succesvolle NK Aufguss!

De voorrondes vonden plaats op:
• 18 april: Thermen La Mer (Single)
• 6 mei: Spa Zuiver (Single)
• 9 mei: Leeuwerikhoeve (Single)
• 18 mei: Sauna de Heuvelrug (Single)
• 20 mei: Sauna de Heuvelrug (Teams)

En de finale op 30 juni & 1 juli bij Thermen Soesterberg (Single & Teams)

De beste saunameesters van Nederland zullen ons land op 24 september 2017 vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap opgieten, georganiseerd door Aufguss WM.

Nationale Saunadagen van 9 tot en met 12 januari 2017
Van 9 t/m 12 januari vinden voor het tweede jaar de Nationale Saunadagen plaats. De werkgroep heeft inmiddels een aantal werkzaamheden verricht. Zo is de Facebookpagina inmiddels opgezet door Spa Zuiver: https://www.facebook.com/nationalesaunadagen/. Deze zal gaan dienen als belangrijk communicatiemiddel voor de Nationale Saunadagen 2017. Er zullen leuke weetjes over sauna worden gedeeld, zoals waarom sauna zo goed voor je is, waar het vandaan komt en hoe de ideale saunagang er uit ziet. Leuk is ook dat alle deelnemende bedrijven hun activiteiten (zoals extra opgietingen, meditaties of yoga) kunnen delen met de werkgroep, zodat deze op de pagina kunnen worden geplaatst.

Activiteiten
Heeft u leuke activiteiten tijdens de Nationale Saunadagen? Mail ze dan voor 16 december naar Claire Leenders: C.Leenders@zuiveramsterdam.nl. Zij plaatst ze dan online!

Persbericht

Begin december delen we het persbericht en ondertussen zal er ook contact worden gezocht met de landelijke media. Deel het persbericht met regionale mediacontacten; hoe meer publicaties hoe beter!

persberichtvnswbnationalesaunadagen2017-def

Nationale Saunadagen 2018
Voor de Nationale Saunadagen van 2018 zullen ook Frank Bart van Fort Resort Beemster en Inge Uitendaal van Spa Sereen toetreden tot de werkgroep. Het voornemen voor 2018 is om een concept uit te werken dat breed gedragen wordt en waarmee we landelijk het thema sauna nog beter op de kaart kunnen zetten.

Aufguss NK
Op 17 en 18 juni vond het NK Aufguss plaats bij Thermen Bussloo. De beste opgieters van Nederland streden tijdens het NK voor een plek op het Wereldkampioenschap Opgieten dat van 14 t/m 17 september plaatsvindt bij Satama in Duitsland.

Er werden werkelijk prachtige thema-opgietingen getoond in de Kelo Aufguss sauna. Na twee dagen hard werken voor zowel de solo’s als de duo’s werden de winnaars op vrijdagavond bekend gemaakt. We wensen de winnaars heel veel succes tijdens het WK!

Uitslagen solo’s:
1. Hans Barendse
2. René Duits
3. Erik Hop

Uitslagen duo’s:
1. Vincent Steenbergen en Joyce Meijers
2. René Duits en Ruud van den Bosch
3. Urias Rahkakbauw en Carline Versluis

Tijdens de WK Aufguss in Satama Sauna Resort & Spa zullen 36 singels en even zoveel duo’s gaan deelnemen. Voor de Qualification Rounds kunnen de nummers 4 van Nederland deelnemen aan een International Qualification Round welke wordt gehouden bij Waer Waters in België.

Voor Nederland kunnen Fabian van Dijk in de solo en Jareth en Veronica zich alsnog kwalificeren.

Namens de VNSWB willen wij alle locaties van de voorronde en ook de finale locatie, onze sponsoren en jury hartelijk bedanken voor hun inzet en kijken wij terug op een geslaagd Aufguss NK in Nederland.