Competities

Eén van de pijlers van de VNSWB is het professionele niveau van saunabedrijven en saunameesters (opgietingen/aufguss) in Nederland naar een TOP niveau te brengen.
Het opleiden, begeleiden en coachen van saunameesters en het organiseren van kampioenschappen is daarin een essentieel onderdeel. Het delen van kennis van de saunameester met de (inter-)nationale top-saunameesters, kan de Nederlandse wellness markt enorm versterken.

De VNSWB ziet daarbij twee richtingen in het saunalandschap; het klassieke Finse Löyly principe in een klassiek/moderne hoek en natuurlijk de moderne Aufguss, de show- en theateropgietingen, met licht en geluid, prachtig kunst en vliegwerk en zelfs met video projectie in een filmtheater.
Voor de moderne beleving van de sauna opgietingen heeft VNSWB een samenwerking met de AufgussWM, de internationale organisatie die jaarlijks de Wereldkampioenschappen Aufguss organiseert met op dit moment 16 vertegenwoordigde landen en groeiende.

Vanaf 2021 zal er daarnaast een nationale sauna competitie voor de traditionele opgietingen worden gestart, met regionale voorronden, een interregionale halve finale en een landelijke finale! Deze VNSWB CUP zal voor en door VNSWB bedrijven worden georganiseerd, met het oog op kwalitatief hoogstaande sauna beleving en is een mooie gelegenheid voor saunabedrijven om hun kennis te delen met en kennis op te doen van de diverse saunameesters in Nederland. Geniet van deze voordelen door het kijken, genieten en leren van (semi-)professionele saunameesters en de vakjury.

VOOR EN DOOR BEDRIJVEN
Bestuurslid van VNSWB Pieter Bunt, eigenaar van “het Friese Woud”, draagt de opgietingen al sinds jaar en dag een warm hart toe. Vanuit zijn functie en passie neemt hij tevens plaats in de commissie van AufgussNK en de VNSWB CUP.
Bent u eigenaar van een sauna/wellness bedrijf, dan komt hij graag in contact met u om de mogelijkheden van VNSWB voor uw bedrijf te bespreken. Laat even een bericht achter in het contact formulier, of mail naar: email@pieterbunt.nl

<AufgussNK>                             <VNSWB cup>