Sauna’s en sportscholen mogen de komende twee weken geopend blijven. Met deze beslissing bevestigt de overheid het belang om, juist in deze tijd, te werken aan je lichamelijke en mentale gezondheid.

Na de persconferentie van 3 november jl. was er enige onduidelijkheid over het open blijven van sauna’s. Inmiddels heeft de branchevereniging Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven (VNSWB) door de woordvoerder van Minister de Jonge bevestigd gekregen dat sportscholen en saunabedrijven open mogen blijven en dus uitgesloten zijn van sluiting de komende twee weken.

‘We zijn blij met deze ontwikkeling’, zegt branchevoorzitter Jos Keizer. Deze beslissing bevestigt dat de overheid inziet hoe belangrijk het is om, juist in deze tijd, te werken aan gezondheid van lichaam en geest. De overheid adviseert dan ook om in deze tijd voldoende te bewegen en te ontspannen om stress te verminderen. En waar kun je nu beter ontspannen dan in de sauna. Een bezoek aan de sauna is namelijk een belangrijke voorwaarde om je stressniveau te verlagen en je immuunsysteem te versterken, zodat je minder vatbaar bent voor o.a. griepvirussen. En dat is deze tijd geen overbodige luxe.

Naast dat een bezoek aan de sauna gezond is, is het ook een veilige plek. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 70 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood. ‘De sauna zou in deze tijd dus wel eens één van de veiligste plekken kunnen zijn’, aldus Jos Keizer van de VNSWB.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord