Hoe borgt u de waterveiligheid nu u Corona-maatregelen hebt genomen?

In verband met het Corona-virus, heeft u – net als vele andere bedrijven – waarschijnlijk maatregelen genomen om de veiligheid van uw medewerkers, cliënten of klanten te waarborgen. Zoals u van ons mag verwachten hebben wij dit uiteraard ook gedaan.

Borging van uw (drink)waterkwaliteit

Wij kunnen ons voorstellen dat u daarbij wellicht niet als eerste hebt gedacht aan de effecten op uw waterveiligheid. Toch is het niet onverstandig om hier even bij stil te staan. Met een aantal beperkte maatregelen kunt u hier al snel een positief effect bereiken en problemen (en kosten) in de toekomst vermijden.

Wanneer uw bedrijf behoort tot een van de sectoren waar tijdelijke sluiting nodig is, heeft dit vanzelfsprekend grote invloed op de continuïteit van de drinkwaterinstallatie en de (drink)waterkwaliteit. Maar ook wanneer er geen sprake is van gehele of gedeeltelijke sluiting kan het gebruik anders zijn dan normaal. Zoals bij een extreem lage bezettingsgraad in hotels of beperkte bezoekersaantallen in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Ook dan adviseren wij u om uw beheersmaatregelen aan te scherpen.

Hierbij de link naar belangrijke artikelen:
• Weten welke maatregelen u kunt treffen wanneer uw zwembad tijdelijk gesloten is?
• Is er sprake is van een lage bezettingsgraad in bijvoorbeeld uw hotel?

Klik hier

Vitale sector

De voedsel- en waterketen is aangemerkt als vitaal, wat betekent dat wij ons bevinden in de cruciale beroepsgroep. Het is onze plicht om onze operatie overeind te houden en samen met u zorg te dragen voor veilig en betrouwbaar voedsel en water.

C-mark op bezoek bij u

Onze monsternemers en adviseurs komen regelmatig op uw locatie. Dit omvat veelal wettelijk verplichte controles. Onze dienstverlening en bezoeken op locatie gaan daarom – zover mogelijk en wenselijk – gewoon door.
Voor al onze medewerkers geldt dat zij enkel bezoeken uitvoeren wanneer gehouden wordt aan de richtlijnen van het RIVM en de FOD.

Bedrijfscontinuïteit waarborgen

Onze laboratoria hebben gezorgd voor extra voorraden om eventuele impact van supply chain-verstoringen te beperken. Verder werkt het personeel dat thuis kan werken vanuit huis en wordt het personeel dat nodig is op diverse locaties ingezet met werktijd- én ruimtespreiding.

Heeft u in deze bijzondere periode extra inhoudelijke ondersteuning nodig? Dan staan wij graag voor u klaar.
Wij zijn met elkaar in een bijzondere situatie gekomen, maar hebben er alle vertrouwen in dat we er samen doorheen komen. Gezamenlijk doen we er alles aan om de voedsel- en waterkwaliteit en veiligheid te blijven borgen. We hopen op uw begrip en uw ondersteuning bij onze preventieve acties. Op deze pagina voorzien wij u van informatie over de laatst genomen acties.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met C-mark via water@c-mark.nl of 088-831 05 00.
Met vriendelijke groet,

C-mark

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie