Wie is de VNSWB?

De VNSWB (Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven) is een branche organisatie die de belangen van de aangesloten leden uit de sauna- en wellnessbranche op diverse manieren behartigt.

De Vereniging is nog relatief jong en volop in ontwikkeling. Het draagt bij aan een kwalitatieve en innovatie groei van de branche door de bundeling van krachten op het gebied van o.a. kennisdeling, collectieve inkoop,  belangenbehartiging bij o.a. overheden en onderlinge samenwerking.

De VNSWB werkt samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) waarvan het lidmaatschap met dat van VNSWB wordt gecombineerd. Naast het lidmaatschap van de VNSWB dient u dus ook lid van KHN te zijn. Er zijn géén CAO- of andere collectieve verplichtingen.

Wie kan lid worden?

Om lid te kunnen worden van onze vereniging,

 • dient uw bedrijf (gedeeltelijk) de exploitatie te voeren van wellness-voorzieningen in de vorm van diverse soorten sauna’s in combinatie met (diverse) (thermale) baden en/of verzorgende lichaams- en gelaatsbehandelingen en/of programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning, etc.   e.e.a. al dan niet aangevuld met horecafuncties zoals restaurant(s) en verblijfsaccommodatie(s);
 • dient uw bedrijf publiek toegankelijk te zijn;
 • mag geen enkele vorm of uiting van erotiek een onderdeel van uw ondernemingsformule zijn;
 • dient uw onderneming en uw vertegenwoordiger door de ballotage te komen;
 • dient uw onderneming te voldoen aan alle wettelijk gestelde vereisten op voor de Vereniging relevante onderwerpen.

Traditionele sauna-bedrijven, luxe wellness resorts, hotels of vakantieparken met een grote wellness-afdeling, (oosters) badhuis/hamam, e.d. kunnen dus in aanleg lid worden.

Weet u niet zeker of lidmaatschap van de VNSWB voor uw onderneming passend is? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we het kunnen bespreken. Ook zal een bestuurslid graag u en uw bedrijf bezoeken voor een kennismaking.

Wat brengt een lidmaatschap bij de VNSWB u?

 • Kennisbank (afgesloten gedeelte op de website)
 • Themabijeenkomsten en lezingen
 • Bedrijfsbezoeken en nieuwsbrieven
 • Ontmoeten collega ondernemers in de sauna,- en wellness branche (ook hotels met wellness)
 • Belangenbehartiging bij overheid
 • Juridische ondersteuning (speciaal tarief voor leden KHN)
 • Gratis of scherp geprijsde trainingen georganiseerd door KHN
 • Inkomsten wellnesskaart inzetten voor marktvergroting door mensen te informeren over voordelen saunabezoek
 • Inkoopvoordeel op oa energie en andere preferred suppliers
 • Contacten met branche-specifieke leveranciers

Wat zijn de voordelen van een KHN lidmaatschap voor onze branche?

Juist nu, in een tijd waarin de actualiteit zich razendsnel blijft ontwikkelen en onze branche vele uitdagingen heeft, staat óók  KHN voor jou klaar! Vanuit Koninklijke Horeca Nederland doen wij er alles aan om jou van de juiste adviezen én het laatste nieuws te voorzien. Ben jij nog geen lid van dé horeca branchevereniging van Nederland? Meld je dan vandaan nog aan; samen sta je sterker!

Als lid van KHN kan je altijd rekenen op onze 5 basics:

1. Service: Heb je vragen of ergens hulp bij nodig? Wij zijn de vraagbaak voor de horeca. Ons serviceteam staat altijd voor je klaar.
2. Lobby: Stel jij vragen bij beleidsmatige overwegingen- en/of beslissingen? Wij ook! We gebruiken onze lobbykracht om de kaders die beleidsmakers en bestuursorganen de branche opleggen, zoveel mogelijk bij jou weg te houden. Als lid van KHN kun je rekenen op professionele inzet voor bijvoorbeeld optimale steunmaatregelen, een gunstige horeca-cao, eerlijk speelveld, duurzaam ondernemen, arbeidswetgeving en beroepsonderwijs.
3. Advies: Heb jij vraagstukken of loop je tegen belemmeringen aan en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Onze experts op o.a. het gebied van wetten, regelgeving en arbeidsovereenkomsten kunnen jou adviseren! Een regiomanager in jouw regio geeft persoonlijk advies en ondersteuning en oefent ook op lokaal & regionaal niveau invloed uit op wet- en regelgeving, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een vergunning bij jouw gemeente of de verruiming van openingstijden.
4. Informatie: Zie je soms door de bomen het bos niet meer? Van ons ontvang je iedere week een nieuws update per e-mail. We informeren je over ontwikkelingen in de branche, de politiek en op de arbeidsmarkt. Ook lees je tips van andere ondernemers, actuele cijfers uit marktonderzoeken en trends en ontwikkelingen die de horeca beïnvloeden.
5. Financieel: Ben jij continue op zoek naar besparingen? Wij denken graag met je mee! Door middel van een gratis inkoopscan kijken we samen naar waar jij nog meer voordeel uit kunt halen. Zo bespaar je op de kosten van verzekeringen, energie, Buma, Sena, Videma en nog veel meer.

Heb je hierover vragen of wil je je direct aanmelden als lid? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met je mee. Ga naar khn.nl/aanmelden.

Voor meer informatie over KHN ga je naar www.khn.nl

Tarieven lidmaatschap VNSWB.

 • Tot 200 lockers               € 375,-
 • Tot 350 lockers                 € 500,-
 • Meer dan 350 lockers    € 750,-
 • Leden van VNSWB krijgen 25% korting op KHN contributie
 • Zie voor lidmaatschapsgelden van KHN op deze website
 • Het lidmaatschapsgeld wordt alleen al middels inkoopvoordelen ruim terugverdiend
 • Leden met meerdere locaties krijgen 25% korting op VNSWB contributie volgens onderstaande staffel
 1. De contributie voor leden wordt jaarlijks vooraf vastgesteld op grond van de omvang van de onderneming (het lid). Dit wordt bepaald aan de hand van een staffel naar het aantal lockers dat een onderneming voor haar gasten in opstelling heeft. De staffel kent 3 categorieën; van 1 t/m 200 lockers (€ 375,-), 201 t/m 350 lockers (€ 500,-), 351 of méér lockers (€ 750,-).
 2. Er is een kortings-staffel geldig voor leden behorende tot 1 groep van ondernemingen/locaties van dezelfde eigenaar.
 • Een groep van 2 of 3 ondernemingen/locaties krijgt 25 % korting op het lidmaatschapsgeld.
 • Een groep van 4 of 5 ondernemingen/locaties krijgt 27,5 % korting op het lidmaatschapsgeld.
 • Een groep van 6 of meer ondernemingen/locaties krijgt 30 % korting op het lidmaatschapsgeld.

Lid worden?

Laat ons dit dan weten via voorzitterVNSWB@gmail.com. Het bestuur zal contact opnemen.